Home

Månedsjordbær frø

Månedsjordbær er å få i salg som planter, og de er superenkel å så. Men nå er det nok litt sent å så månedsjordbær om du vil ha bær i år, de bruker litt tid på å utvikle seg. Jeg hadde tenkt å minne dere på å kjøpe frø til denne senvinters, men glemte det bort. Men, jeg har et lite tilbud til dere Sukkersøt til hage og terrasse. Ikke kun de røde, aromatiske jordbærene kan anvendes i kjøkkenet, men også blomstens kronblader som er rike på vitaminer og mineraler. Frukten er ideell som lekkerbisken i barnas hage, barnehagen, til kakepynt eller i drinkbowlen. Planten får ingen utløpere. Plasseres i sol til halvskygge. Trives i muldrik jord. Etter såing holdes jorden fuktig, frem.

Månedsjordbær = kultiverte markjordbær - Moseplasse

I fjor vår sådde jeg månedsjordbær. Frøene er bitte små, og på pakken sto det at de spirer langsomt. Jeg tolket det slik at de sannsynligvis var litt vanskelige å få frem, og for å være på den sikre siden sådde jeg like godt hele pakken og satte brettet i drivhuset Månedsjordbær 'Rügen' Flerfarget. 34 90. Denne sorten gir rikelig med store, røde bær hele sommeren gjennom. Får ikke utløpere, lettdyrket og takknemlig plante. Frøene er meget små og spirer langsomt, så forkultivering innendørs anbefales til plantene er blitt store nok til å håndteres. Trives best i porøs jord Jordbær er noe de fleste elsker og de er lette å dyrke og inneholder mye antioksidanter. Ikke trenger du mye plass heller for å få noen gode munnfuller i løpet av sommerferien. En god avling kan gi 1-1,5 kg bær per kvadratmeter Frø- og plantekatalog Norsk Latin. Månedsjordbær - Fragaria vesca N Nalca - Gunnera tinctoria Neapelløk - Allium neapolitanum Nepal pepper - Zanthoxylum alatum Nesleklokke - Campanula trachelium Nikkeløk - Allium nutans Nikkeselleri - Helosciadium nodiflorum, Apium nodifloru

Vil også tipse om den danske nettbutikken frøtorvet.dk. De har et rikholdig utvalg av alle slags frø og rimelige priser, og i tillegg har de mange frø på tilbud til 10-15 kr. pakken. Jeg kjøpte frø til riddersporer, storkenebb og månedsjordbær der i fjor, som ble til flotte planter i løpet av sommeren Köp dina fröer på nätet hos Impecta Fröhandel. Vi har billiga frön som fungerar för våra nordiska förhållanden. Ekologiska fröer, grönsaksfröer, blomfröer, med mera Vi på Impecta Fröhandel erbjuder ett brett sortiment av noga utvalda fröer samt andra trädgårdsprodukter av hög kvalitet! Välkommen in Supersøte spirer av månedsjordbær. Det er ikke første gangen jeg sår disse, og fremdeles har jeg av planter jeg har hatt ihvertfall i 7-8 år. De hagegale var på besøk i går kveld, og da fikk jeg frø til Chili, og en 6-8 frø med Dahlia, Bloody Mary og 5 frø med Chili allerede sådd Frø (Blomster) Achillea (Ryllik) Ageratum (Blåkorg) Akeleie; Alcea (Stokkrose) Alyssum og lobularia (Dodre) Amaranthus (Revehale) Asters (Frø) Begonia (Frø) Belamcanda chinensis (Leopardlilje, Leopardblomst) Bellis perennis (Tusenfryd) Calendula (Ringblomst) Campanula (Fagerklokke) Centaurea (Knoppurt) Centranthus ruber (Sporeblom.

Månedsjordbær. Siddisgartner83 » 03 Mai 2016, 13:42 . Hei Jeg har nylig sådd noen månedsjordbær frø i en plantekrukke uten hull i bunnen, selve såingen er gjort etter boka og gjødsel har blitt brukt både grøntfokus og zimtrade har frø av sarian, som er vanlig stor jordbær. Har kjøpt begge steder,noen ganger kan de være litt vriene å få til å spire,så kjøp mer en en pakke(20frø) i tillfelle. Nå sist(har sådd to omganger i år alt) spiRte ca 20 av 40 sådde. Ellers har de vel månedsjordbær i hagesenteret,(migonett og rugen) Denne sorten gir rikelig med store, røde bær hele sommeren gjennom. Får ikke utløpere, lettdyrket og takknemlig plante. Frøene er meget små og spirer langsomt, så forkultivering innendørs anbefales til plantene er blitt store nok til å håndteres. Trives best i porøs jord. Bruk markjordbær som kantplante rundt bed. Vakkert, lettstelt og godt Månedsjordbær Fragaria vesca var. semperflorens er gruppenavn for småfruktede, velsmakende sorter. Disse sortene formeres ved frø og avleggere og dyrkes i hager som blant annet kantplanter. De blomstrer og setter frukt utover hele sommeren. Næringsinnhol

Jordbær, Skogs- Månedsjordbær - (Fragaria vesca

 1. Frø og næring Vi har valgt å kun ha en type frø til jordbær, men til gjengjeld er de sinnsykt gode og kan gi deg bær i mange år. De er litt større enn vanlig markjordbær, gir bær første året og har samme gode smaken som markjordbær. Å bruke langtidsvirkende næringstabeletter til dyrking av jordbær i potter er smart slik at de får nok næring og du slipper tenke på det. Legg.
 2. Månedsjordbær. Disse jordbærene er en foredlet form av de viltvoksende markjordbærene, finnes nå i mange ulike varianter. Det unike med disse jordbærplantene er at de har en kombinasjon mellom blomster, bær og kart gjennom hele sesongen. Månedsjordbær starter å blomstre fra mai. Den har gode evner til å remontere
 3. Månedsjordbær. Månedsjordbær er lette å få til. De kan sås fra frø, eller du kan kjøpe planter. Bærene er søte og gode, og planten lager nye hele sommeren. Månedsjordbær kan gjerne plantes mellom de andre plantene på balkongen
 4. Frø: hehe, jupp, du trenger frø for å så ;) Du kan kjøpe frø på hagesenter, på nettbutikk, bytte med venner eller hente i eget lager. Husk, gamle frø spirer gjerne i mange år, ikke kast en frøpakke selv om den er fem år gammel. Trolig spirer endel av frøene uansett, og det er verdt å prøve
 5. Samle frø er enkelt, gratis og noen vekster er enklere enn andre, fordi de trenger kortere tid på å utvikle frø som nepe, bondebønne, erter, månedsjordbær, ringblomst, kornblomst og fløyelsblomst
 6. Månedsjordbær - Skovjordbær 'Alexandria' Frø Øko 27,50 DKK Fragaria vesca semperflorens 'Alexandria, Aflange ret store skovjordbær, med meget fin smag, Blomstrer og giver søde bær i mange måneder, laver ikke udløbere
 7. Månedsjordbær. Diskusjon rundt grønnsaker, krydder, bær og frukt i hagen. Skriv et svar. 3 innlegg • Side 1 av 1. Månedsjordbær. Siddisgartner83 » 03 Mai 2016, 13:42 . Hei Jeg har nylig sådd noen månedsjordbær frø i en plantekrukke uten hull i bunnen,.

Så frøene i lett fuktig og romtemperert jord, for eksempel Plagron Lightmix. Du kan så 5-10 frø i én og samme potte, og senere prikle (dele) dem opp til enkeltplanter eller plante ut hele potteklumpen (ved laveste nattetemperatur +10ºC) . Urtenes krav til jord er i hovedsak forskjellig for to hovedtyper av urter Månedsjordbær fra frø -erfaringer? Tir Mar 17, 2015 17:49. Jeg har sådd to sorter månedsjordbær, hvit og rød. Bruker vanlig såjord og setter pottene på varmt baderomsgulv. Første runde sådde jeg 22. februar, ingen spirte. De stod heller ikke mørkt slik det anbefales

Den Lykkelige Hagen : Månedsjordbær (Fragaria vesca var

Hjem » Frø » Andre frø » Bær og frukt Alle produsenter Kings Seeds Nelson Garden frø Nordic Garden Sortering: Standard Bestselgere Navn A til Å Navn Å til A Pris laveste først Pris høyeste først Dato Høyest rabattprosen Hjem / Frø / Frukt - frø / Månedsjordbær frø / Markjordbær - Attila - 330 frø - Fragaria vesca-50%. Markjordbær - Attila - 330 frø - Fragaria vesca. Gammel pris: 66.55 kr. 33.28 kr. Du sparer: 33.28 kr (50 %) Kampanjen avsluttes 2020-11-05 Kampanjen avsluttes. Antall. Månedsjordbær er ikke så store, men planten kræver heller ikke så stor en arbejdsindsats som sine større slægtninge.Der kommer velsmagende bær hele sommeren. Månedsjordbær er en sort, der stammer fra frug­ter­nes dronning, som de gamle grækere kaldte må­neds­jord­bær­ret Re: Jordbær-frø Man Mar 14, 2016 12:31 Jeg har sådd jordbærfrø for noen år siden, De ble behandlet på samme måte som sommerblomst-frøene jeg sådde; spirte varmt, ble så satt kjøligere under plantelys og priklet etterhvert som de ble store nok til det. Jeg brukte undervanningsmatte i plantebrettet - de hadde jevnt fuktig (ikke våt) jord Månedsjordbær. Diskusjon rundt grønnsaker, krydder, bær og frukt i hagen. Skriv et svar. 5 innlegg • Side 1 av 1. Månedsjordbær. Vil ha det på hytta men fant aldri planter i fjor på gartneriene jeg var innom men fant poser med frø nå for noen uker siden som ble med hje

Månedsjordbær 'Rügen' Flerfarget Plantasje

Månedsjordbær 'Rügen' - Fragaria vesca var semperflorens antall. Får ikke utløpere, lettdyrket og takknemlig plante. Frøene er meget små og spirer langsomt, så forkultivering innendørs anbefales til plantene er blitt store nok til å håndteres. Trives best i porøs jord. Bruk markjordbær som kantplante rundt bed Jordbær Månedsjordbær frø. Flerårig, dekorativ plante, der giver masser af små vilde jordbær hele sommeren. Plukkes røde og spises friske. Skovjordbær. Så indendørs i marts-april. Varenr #: 8221. 16,95DKK. Vælg en produkt variant før du tilføjer til indkøbskurv . Varen er.

Månedsjordbær giver masser af store, røde skovjordbær gennem hele sommeren. Danner ikke udløbere, letdyrket og taknemmelig plante. Frøene er meget små og langsomt spirende, så forspiring inden døre anbefales. Trives bedst i porøs jord. Brug skovjordbær som kantplante rundt om bede. Smuk, let at passe og god Mener du at månedsjordbær fra frø er bortkastede penger? K Re: Kjøpe jordbær plante/frø? Søn Apr 03, 2016 17:54. knutinh skrev:Noen av disse artene har ikke avleggere. Mener du at månedsjordbær fra frø er bortkastede penger? K. Noen sorter er kanskje relativt frøekte Månedsjordbær No er det endeleg masse modne jordbær på plantene som vi planta i vår.. Hvite månedsjordbær. Diskusjon rundt grønnsaker, krydder, bær og frukt i hagen. Skriv et svar. 19 innlegg • Side 1 av 2 • 1, 2. Hvite månedsjordbær. Bjørg » 27 Nov 2009, 06:37 . Fikk tak i no frø av hvite månedsjordbær Sto ikke mere på frølista en det Hvite månedsjordbær.

Jordbær - slik lykkes du Plantasje

 1. Månedsjordbær - Fragaria cesca car semperflorens (mørkt i boden under trappen) Oljeplante - Ricinus Communis (frø lagt i vann, såes i morgen) Fagerfrøstjerne - Thalictrum rochebrunianum (i stua) Porselinsanemon - Anemonopsis macrophylla (varm-kald-varm
 2. Jeg plantet månedsjordbær i fjor. De kommer fortsatt med bær nå midt i oktober, akkurat som dine. Tenk at vi kan plukke jordbær midt i oktober! Imponerende, og veldig hyggelig! Flott blogg du har :) 20. oktober 2009 kl. 13:0
 3. Frøene har ligget i vann over natten: 10 vanlige grønne og 5 purple. Oppdatert 2. februar I dag spirer den tredje artisjokken. Da har jeg 3 violette og ingen grønne. Oppdatert 5. februar For to dager siden la jeg i bløt 4 nye green globe artisjokker som jeg plantet i dag. Jeg la ytterligere 4 frø i fryseren i tilfelle det er det som skal til
 4. Frø: Spirer etter ca 4 uker. Frøplanter er svært små og vokser sakte i begynnelsen. Deling: Tuedeles på seinsommeren. Avleggere: Jordløpende stengler etter at bærproduksjonen er over. Man kan alternativt fjerne blomstene til en plante og holde jorden fuktig for å stimulere stenglene til å produsere røtter
 5. Skal du først dyrke noe spiselig i hagen, hvorfor ikke gå for det beste: Jordbær. Det er ikke spesielt vanskelig å lykkes som jordbærdyrker. I vår har vi hatt salg av egenproduserte jordbærplanter til naboer og andre hagegjester, og har fått mange spørsmål om «hvordan dyrker man egentlig jordbær». Vi anla vår «jordbæråker» for to [

Frøene ble sådd og satt i drivhuset for spiring til våren. Den varme høsten lurte både meg og frøene, så flere begynte å spire. Det var ikke etter planen! Månedsjordbær (Fragaria vesca var semperflorens) -... Geranium - oversikt over planter og fr. Ja, jeg sådde månedsjordbær for mange år siden. Lenge før jeg ble hagegal og skaffet meg plantelys og sånt noe. Jeg regner med at jeg fulgte det som stå på frøposen da jeg sådde. De står muligens fortsatt i min gamle hage og gleder de som nå bor der som hemmelige jordbærsteder

Jeg samlet frø og sådde begge i høst, og de begynte raskt å spire. Begge plantene er supre fyllplanter og kantplanter med sin vekstform, behagelige fargetoner, er enkle å få frem fra frø, er hardføre og blomstrer lenge. Månedsjordbær (Fragaria vesca var semperflorens) -.. Hengende løvemunn (Antirrhinum pendula) er en storsjarmør i ampel. Denne bør såes forholdsvis tidlig. Nyresnerle (Dichondra argenta) er som en sølvfarget foss, med stor dekorverdi i ampler og kasser. Den er nydelig plantet sammen med blomster i mørkerødt, rosa eller blått. Så den tidlig! Flttiglise (Impatience walleriana) er en villig, frodig og selvrensende ampel/kassepryd som [

Månedsjordbær 'Alpine Yellow Varenummer (SKU): frø Varekategorier: Flerårige grøntsager - frø til Permahaven, Den Vilde have - Planter fra naturen, Frø til Arvesorter, Frø til Gamle Sorter grøntsager, 'Heirloom vegetable seeds', Frø til Bær og Frugter - Frugtfrø - Bærfr. Jordbær Månedsjordbær frø. Flerårig, dekorativ plante, der giver masser af små vilde jordbær hele sommeren. Plukkes røde og spises friske. Skovjordbær. Så indendørs i marts-april. Mere information. 16,95DKK. Vælg en produkt variant før du tilføjer til indkøbskurv

Jeg kjøpte frø til riddersporer, storkenebb og månedsjordbær der i fjor, . Under presenteres kort sortsomtale av de vanligste jordbærsortene i Norge. På grunn av litt for fremtredende frø utenpå bæret mener flere den ikke er aktuell i . Det finnes mange nettbutikker som selger frø Husker dere alle månedsjordbærplantene jeg sådde tidlig i vår? Det prosjektet der jeg hadde sådd frø, også skulle det bli 30 planter, men endte opp med 200 isteden? Vel, de plantene har det gått utrolig bra med i sommer, og jeg har gomlet igjennom hele sommeren! Jordbærene er månedsjordbær, hvil Grønnsaksfrø - Kjøp frø hos Plantasjen Økologiskt sortiment, krydder og grønnsaker 30 dagers åpent kjøp Lave prise Chili-frøene brukte altså mellom 8 og 18 dager på å spire etter en natts bløtlegging (med bakepulver). I tillegg fikk jeg igjen bekreftet at frø ikke går så lett ut på dato. Siste salgsdag var i 2014, 2015 og 2018 for de tre typene chili, dvs frøpakkene har ligget i inntil fire år uten at det gjorde noen ting for spireevnen

Månedsjordbær remonterer - og gir bær hele sommeren. Helt til frosten tar dem. De har overlevd ute i H4 hos meg - de som var plantet i jorden. Jeg har kjøpt mine som planter, så jeg vet ikke hvor raske de er til å komme i blomst/bær når du sår dem nå Frø, løg & spiring Græs & tilbehør Jord & gødning Blomster & planter Bekæmpelsesmidler Planteartikler & opbinding Krukker & espalier WEIBULLS Rugen månedsjordbær. Flerårig dekorativ plante, som giver et væld af blomster og senere små bær hele... Læs mere Se specifikationer. 16,95 pr. stk Noen av frøene som du med fordel kan så i februar (om du har tilgang på veksthus eller kunstig belysning for småplantene): Månedsjordbær kan såes nå. Da er du garantert at du får bær allerede i år selv om det vil bli langt større avling neste år

Varer der starter med M - Gardenshop

Efferus frø

Hva er vel mer fristende en ferske, selvdyrkede urter fra egen hage eller balkong? Og det beste av alt, du trenger ikke å være noen mestergartner for å dyrke egne urter. Her får du enkel guide til hvordan du får urtene dine til å vokse godt Månedsjordbær som gir rikelig med store, røde bær gjennom hele sommeren. Er vakker og lettstelt. Trives i sol og halvskygge i veldrenert, moldrik jord Akkurat nå så har du mulighet til å så frø direkte på vokseplassen som vil blomstre neste år. Det er mange toårige blomsterplanter som kan såes nå. Blant de som er enklest å få til, og som du nesten ikke trenger å følge opp i hele tatt er Busknellik (Dihantus barbatus), Månedsjordbær (Fragaria vesca var. semperflorens) og Stokkrose (Alcea rosea). Det finnes selvsagt mange andre. Prøvde meg på månedsjordbær i fjor og da sådde jeg 'Yellow wonder'. Har faktisk ikke tatt bilder av dem, men de får gul/kvite bær og jeg er imonert over hvr mye bær hver plante faktisk fikk. Jordbærplantene vokste som sagt veeeldig seint i begynnelsen, men da de først kom igang vokste de som uvær og bærte helt fram til frosten tok dem. Anbefales Hej.. jeg har prøvet at så Månedsjordbær (Fragaria vesca var semperflorens) men uden held.. jeg såede d. 30 marts 3 stk. men inten kom op så smed det ud her for et par dage siden.. den skulle da gerne være spiret efter 30 dage ikke? der står i beskrivelsen under forkultivering Stilles mørkt til spirring var nok det jeg havde overset.

Her kan du kjøpe frø på nett: - Moseplasse

Antall frø: 3500. Holder til: 6-8. M. Relaterte produkter. Kornblomst 'Black Boy' - Centaurea cyanus kr 49,90 Kjøp; Valmue, Orientalsk - Papaver orientale L. kr 39,90 Les mer; Månedsjordbær 'Rügen' - Fragaria vesca var semperflorens kr 39,90 Kjøp; Heliotrop, Duft. 'Marine' - Heliotropium arborescens L Lin, Spinne - Linum. Antall frø: 200. Holder til: 100 Pl. Relaterte produkter. Blanding, Sommerblomster, blå kr 49,90 Kjøp; Pionvalmue blandede farger - Papaver somniferum kr 9,90 Les mer; Månedsjordbær 'Rügen' - Fragaria vesca var semperflorens kr 39,90 Kjøp; Plukksalat 'Red salad Bowl' - Lactuca sativa Squash 'Pic n Pic' - Cucurbita pepo månedsjordbær. Biennals. TOÅRIGE BLOMSTER FOR NESTE ÅR? June 25, 2013. Find me on Instagram Publicpollen. #charlottepuxleyflowers Thank you so much for the . Water flooding #fry road south of #mound road #hu. Stacking my #containerplants before #harvey arrive. #jamaica #beach#holiday2017 really relaxing holida

Bra fröer på nätet - Snabb leverans - Högsta kvalitet

Da sår du et par pakker med frø fra toårige planter akkurat nå! Toårige planter er planter som trenger to vekstsesonger. Første året spirer frøet, lager en bladrosett, samler næring og utvikler roten. , Månedsjordbær (Fragaria vesca var. semperflorens),. Aurikler - Haveaurikel Frø Øko 27,50 DKK Primula pubescens ,Aurikler er en rigtg dejlig, hårdfør plante med tykke blade, som tidligere blev meget brugt som kantplante,i landbohaver, Blomsterne er i alle mulige lilla- violette toner enkelte i æggeskalsfarvet , med hvide øjne, og et gråt flor på både blade og blomster Navn Latin: Fragaria vesca var semperflorensBeskrivelse: Månedsjordbær giver masser af store, røde skovjordbær gennem hele sommeren. Danner ikke udløbere, letdyrket og taknemmelig plante. Frøene er meget små og langsomt spirende, så forspiring inden døre anbefales. Trives bedst i porøs jord. Brug skovjordbær som kantplante rundt om bede Månedsjordbær, selvsåer Blomster: Små hvide jordbærblomster Tidspunkt: Juni-september Blade: Små, grønne jordbærblade Duft: Væksthøjde (cm): 20 Vækstbredde (cm): 20 Jordforhold: Normale jordtyper Beskæring: Klippes ned om foråret inden den nye vækst starter Bemærkninger: Sol-let skygge.Vi anbefaler at der plantes ca. 9 planter/m2. Røde dekorative og velsmagende bær I år har jeg sådd zinnia for første gang, nærmere bestemt Green Apple. Frøene fra impecta.se var utrolig spirevillige. Etter to dager på badegulvet tittet de første spirene frem, og etter tre dager hadde stort sett alle frøene spiret. Jeg er veldig spent på blomsterfargen og hvordan denne vil te seg i bedene og urnene

Du kan frø dem, ta avleggere eller kjøpe ferdige planter. Markjordbær eller Fragaria vesca er både mindre og søtere enn vanlige hagejordbær. Vil du ha markjordbær hele sommeren kan du plante månedsjordbær som gir mange bær igjennom hele sesongen I år, som ifjor, har jeg sådd månedsjordbær fra frø - men ikke fått til det noe særlig Derfor har jeg fyllt opp åkeren med voksne planter fra Sjøstrand Gartneri, en flott og kunnskapsrik plass. Nå står stasen i nord sammen med de mørke blomstene Biplante frø, mad til bierne i din have. Månedsjordbær - Skovjordbær 'Alexandria' Frø Øko. 27,50 DKK. Tilføj til kurv. Skriv på ønskeliste. Lave ærter - Ærtefrø. Ært - 'Kelvedon Wonder' Øko. 28,75 DKK. Månedsjordbær er veldig populær både for små og store. Så frøene i mars-juni avhengig av når du vil ha ferdige planter. Sås de tidlig får du avling samme år, sår du de senere blir det avling året etter. Så dem i potter og dekk frøene med vermiculite. De spirer etter 1-2 uker ved 18-20 grader Spirer og nye frø! Idag har jeg sådd litt mer, og flyttet ned de plantene som har begynt å spire. Det jeg har sådd i dag er: purre, paprika månedsjordbær og ridderspore

Fröer Impecta fröhandel Snabb leverans Högsta

Sår også månedsjordbær. Har hatt det tidligere (sådd), og de er helt fantastiske. De setter frukter hele sesongen, fra juni til frosten kommer. De smaker omtrent som markjordbær og holder i flere sesonger. Kjøpte frø mest for moro skyld, og ble veldig overrasket da nesten alt jeg sådde vokste opp. Brukte plantene som kantplanter i et bedd De første frøene er allerede sådd: stemor, purre, sellerirot og månedsjordbær. Neste omgang skal sås denne helgen, nemlig petunia og prydtobakk. I alt skal 86 frøsorter i jorda denne sesongen, fordelt på 65 grønnsaker og urter og 21 blomstersorter. Det er første gang vi har telt over, og selvsagt er det lang mer enn vi antok. Sortslist Hva skal lillesøster så i hagen sin? Grønne fingr Selvplukkede frø) Jordbær (Månedsjordbær) Planen er å skaffe meg litt flere, jeg har lyst på tomater og agurker, og kanskje blomkål eller brokkoli. Men jeg må aller først se hvor stor hageflekk jeg kommer til å få. Det skal ordnes i morgen, og da skal også de første frøene mine sås

Blomsterguri`s hage: Månedsjordbær

Månedsjordbær er i sin urform meget nær ved de skovjordbær, vi af og til kan finde i skovene. De små røde eller gule bær er overordentlig velsmagende og indeholder mere C-vitamin end citroner. De blomstrer og sætter frugter fra forsommer til sent efterår. De danner små udløbere og kan desuden sås fra frø Vet ikke om det blir noen frø til neste år når vi er så sent på høsten allerede. Fortsatt er det små jordbær igjen, Disse er månedsjordbær og heter Rügen. Bærene på kristornen er begynt å få farge. Masse bær i år. Fint å klippe av noen greiner og ta inn til jul Ellers kommenterte jeg jo hva som hadde fått spirer av frøene som ble sådd 1. janar. I dag har det kommet enda flere :-) Kjøpefrøene til Blodbeger har kommet med 2 av 5 så langt. Mine egenproduserte brukte 6 dager..... Oregano, Timian, Basilikum, kokardeblomst, månedsjordbær, Indigo, Dverg-granateple. Gaura

Store frø er lett å håndtere. Har man små frø, bland dem med sand, så kan det være lettere å så jevnt, Rabarbra, spansk kjørvel (NB spis opp alle frøene så den ikke sprer seg.), rips, markjordbær/ månedsjordbær som bunndekke, grønnkål, russisk grønnkål, knutekål, remonterende bringebær som blir modne om høsten, osv I fjor sådde jeg månedsjordbær (Fragaria vesca var. semperflorens 'Rügen'). Det er de runde tuene til venstre på bildet. Jeg spiste jordbær fra dem til frosten kom i fjor, og nå blomstrer de. Til høyre er det Korona-jordbær (Fragaria x ananassa 'Korona') som er det vanligste hagejordbæret. Jeg kjøpte 6 planter i fjor For to år siden lagde jeg meg en liten kjøkkenhage på verandaen med to pallekarmer. Jeg fylte den opp med tomatplanter og urter, og siden den gang har jeg elsket å ha kjøkkenhage. Det er noen fantastisk med det å kunne gå rett ut døra og plukke mat. Så kortreist det kan bli og alt er økologisk Postpakker med bla. blomsterknolde og frø, sendes løbende ugen igennem. På Gardenshop.dk kan du bestille dine varer 24 timer i døgnet hele året rundt. Når blot vi modtager din bestilling senest søndag kl. 24.00, vil du modtage dine varer senest torsdag/fredag i ugen efter Har noen frø igjen, tror jeg, og dem skal jeg så til våren en gang. 46/12 Fragaria vesca var. semperflorens 'Rügen' Månedsjordbær RV. 47/12 Gentiana clusii Ma. 48/12 Geranium psilostemon SC 49/12 Helenium Solbrud, orange Fb. 50/12 Hesperis matronalis Nattfiol, hvit RV

Jordbær (Frø) Hageglede

Jeg sådde månedsjordbær for ca. tre år siden, og de gir massevis av gode bær! Veldig populært hos barna. Noen av solsikkene mine har også blomstret sent. Det er hyggelig med solskinn også nå. Her har frosten kommet, så det spørs hvor lenge de vil fortsette å blomstre Månedsjordbær i ampel i hus

Hagepraten • Se emne - Månedsjordbær

Hvis frøene ikke spirer, så er det et par ulike mulige feilkilder: Dårlige frø Feil temperatur et epletre, ripsbusker, bjørnebær og stikkelsbær på tampen av sesongen i fjor, så er spent på om det blir noe. Månedsjordbær har vi hatt i flere år, og de var en av få som digget solforholdene i fjor. Masse masse jordbær ble det Frø eller avleggere ? Andre tips mottaes også med glede Mvh WackyB. Upassende innlegg? Svar. Chammah Innlegg: 457. 22.05.06 12:34. Del. har noen jordbær i krukker i vinduskarmen her hjemme, de er av sorten månedsjordbær, har ikke peiling hvor den sorten står i forhold til sykdommer etc. Månedsjordbær. Helianthus annuus 'Uniflorus Jeg har også sådd en del frø jeg har samlet selv som jeg ikke vet navnet på. Det blir veldig spennende å se! Det har i alle fall blitt en del rosa og lilla blomster i år, men det gjør jo ingenting for en som er glad i denslags:

Månedsjordbær = kultiverte markjordbær - MoseplassenMin rejse mod livet som selvforsyner: Hjemme fra ferie

Hagepraten • Se emne - Jordbærfrø???

Får ganske små, delikate frugter. Udbytterig sort. Får meget små frugter med en diameter på ca. 1 cm. Planten vokser kraftigt og forgrener sig stærkt.Det er ikke nødvendigt at fjerne sideskud med mindre det kniber med pladsen. Klaserne med tomater er meget dekorative og vil være oplagte at nyde direkte fra planten, drysset over salaten eller i madkassen Månedsjordbær, Immerbær . Højde: 20 cm. Blomsterfarve: hvid, med røde bær. Blomstringsmåneder: juni - okt. Bedst plantested: Sol, halvskygg Jeg prøvede det og lagde nogle frø i køleskabet samme dag som jeg såede de andre planter i 3. sårunde (i starten af juni) og efter et par uger begyndte der at komme nogle hvide tråde i posen og frøene begyndte at lave rødder og spire

Jordbær, Måneds-, Rügen - Nelson Garden - frø, løk

Månedsjordbær eller immerbær (Fra­garia vesca var. semperflorens) forme­res ved frø, da planten ikke danner udløbere. Frøet sås i væksthus i marts-april. Planterne prikles, og i slutningen af maj udplantes de på friland med ca. 45 cm's afstand Planteklubbens Årbok 2015/Hostutgaven 2 ' Kort om høstutgaven av Planteklubbens Årbok: Dette er en enkel liste over innkomne tilbud fra Planteklubbens medlemmer som kan sendes nå i høst. Det er en del grønnsaker som er best å plante/så om høsten, feks Jeg har med frø vi skal så, - - litt urter og litt månedsjordbær. Jeg tror vi skal gå bort og se hvordan det ser ut. I dag må du gjøre det alene, for jeg kan ikke bli møkkete på hendene.-Jeg skal nemlig bake.-Det skal du få lov til! Men jeg kan hjelpe deg med å bære. For du får ikke med alt på én gang.-Men denne vil ikke ut nå 8221 Jordbær Månedsjordbær frø 16,95 8011 Melon Sugar Baby Vandmelon saftig og sød 21,95 51096 kål, Hvidkål, Rivera F1, tidlig 29,00 7960 Kål, spidskål, tidlig, Cuor Di Bue Grosso 15,00 7930 Kål, rosenkål, Long Island. Tidlig 29,00 51 04 2B l omkå ix ,a hv d gu røn

Sunnmørshagen min: Kjøkkenhagesådd og blomstringDrømmehagen til Gulltann: Jordbærbur og andre bur iHagefrydFinn et strå og træ dom på! | AppetittDen Lykkelige Hagen : Herlige mai! - Hagevandring 1Andre stauder til haven - se vores udvalg og bestil online
 • Tanzen hofheim.
 • Maracana stadion 1992.
 • Stell av prydgress.
 • Glasslegemeavløsning.
 • Modellpuppe holz.
 • Hvit krabbeedderkopp.
 • Idrettsfag vg2.
 • Vevgaffel.
 • Skoler i england.
 • Barsel su og arbejde.
 • Cheerleading bærum.
 • Bybanen haukelandshallen.
 • Ballett homberg efze.
 • Kiwa sertifisering.
 • Dypest i oslofjorden.
 • Barneskipakke sport 1.
 • Apple iphone setup.
 • London dungeon wikipedia.
 • Fuchsteufelswild jennifer rostock.
 • Bar mitzvah song.
 • Når kan barn begynne i barnehage.
 • Obh nordica 7945 bruksanvisning.
 • Lage skrivebord av benkeplate.
 • Xxl kundeavis uke 16.
 • Makita 18volt.
 • Badeshorts herre.
 • Sommerstevnet hedmarktoppen.
 • Modular hjelm.
 • Scala regensburg programm.
 • Slidöppning.
 • Gomorra la series.
 • Billige garconniere wien kaufen.
 • Saape.
 • Mercuri urval norge.
 • Dermaroller krem.
 • Sandefjord brannvesen ledig stilling.
 • General anzeiger bonn karriere.
 • Dekkvarehuset storo.
 • Venor gamme 8 10.
 • Bilder aufhängen höhe.
 • Rub mensa frühstück.